Tällä viikolla turistiin muusikko Sairas T:n kanssa. Sairas T on yksi suomirapin nopeimmin nousevista nimistä, jonka debyyttialbumi Delirium nousi julkaisuviikkonaan Suomen virallisen albumilistan sijalle 2. Levy viihtyy yhä 20:tta viikkoa listoilla, tällä hetkellä sijalla 23. Spotify:ssa ja YouTube:ssa levyn kappaleilla on useita satojatuhansia kuuntelukertoja.

Löydät Sairas T:n BTA profiilin tästä linkistä

Voisitko esitellä itsesi?
Sairas T morjens! Pidän itseäni muusikkona, mut ne haukkuu mua räppäriksi (vihaan tuota termiä). Lafkana toimii 3rd Rail Music ja Pohjalla on porukka jota reppaan!

Kuinka kiinnostuit rap-musiikista?
Mä en tiedä oonko mä ikinä innostunut pelkästään just räp-musiikista. Mulle on pienestä asti musa kaikkineen genreineen ollu tosi lähellä sydäntä ja diggaan sen tekemisestä. Mä voisin varmaan yhtä hyvin duunata punkkia tai jotain muuta, mut kait mä oon pienestä asti kulkenu sellasten räppidiggareiden kanssa että tästä on aivopesun tyyliin tullu se mun juttu.

Voitko kertoa hieman luovasta prosessistasi ja kuinka sait artistinimesi?
Biisintekoprosessi lähtee mulla aina ensin biitistä. Jos saan siitä inspiksen niin alan joko suoraan skrivailemaan sanoja, tai sit mä mietin eka että millä tyylillä mä tuun räppäämään siihen taustaan. Tolleen se mun kohdalla menee. Artistinimen mä joskus vuosia sitten pöllin ja suomensin v***n törkeesti yheltä jenkki jäbältä jonka musaa diggailen. Antakaa anteeks.

Onko mitään vinkkejä alasta kiinnostuneille?
Mä oon huono antaa neuvoja musan suhteen, mut tässä muutama klisee mitä nyt tulee mieleen. Oo oma itses, älä mee radiopaskan mukana (paitsi jos sä sitä haluat tehdä ), älä priorisoi rahaa musan tai fanien edelle ja älä tee väkisin.

Minkä aikakauden räppi on mielestäsi parasta?
Tietty ysäriltä löytyy ne kovimmat bängerit jotka saa mulle kunnon nostalgia rushit, mut toisaalta me eletään tällä hetkellä sellasta aikaa et ammattimaisia tekijöitä on ihan v****ti… jopa liikaa, ja kaikille löytyy jotain. Ainut huono homma nykypäivänä on se että kaikki haluaa duunata räppiä jonka takia niitä helmiä on vaikea kaivaa tän kaiken paskan seasta.

Jos voisit valita, minkä artistin haluaisit nähdä livenä? Elävänä tai kuolleena.
Ehdottomasti The Psycho Realm. Kovin ikinä.

Voitko kertoa paikasta missä yleensä hengaat (esim. vakiobaari)? Oletko esiintynyt siellä?
En mä voi kertoo mun mestoja, muuten sinne saattais tulla asiakkaita.

Onko uusia projekteja tulossa?
Projektia on tosi paljon. Jopa niin paljon että en edes uskalla kertoa niistä tässä koska oon varma että puolet niistä tulee kusee. Soololättyä yritän nyt tässä työstää ja paljon kovia fiittejä tulossa jälleen ! Toivotaan että ei mee hirveen montaa vuotta.

Ketä artistia haluaisit, että haastattelisimme ja mitä kysyisit häneltä?
Haluisin kysyä Kake Randelinilta että voisko se tulla heittää kertsin mulle? “Hyvää” kesän loppua kaikille ! -T

Kiitos Sairas T! Seuraavaan viikkoon!

-BTA Team

Leave a Reply