Tällä viikolla haastattelimme Burleskitaiteilija Mindy Mad Magnoliaa. Katso hänen artistiprofiilinsa täältä.

Voisitko esitellä itsesi?

Mindyssä asuu niin Aino kuin Rosalia Van Persii ja muut hahmot, kaikki he rakastavat esitellä isoja pohkeitaan. Elämä on vakavaa joten teen humoristisia, jopa itse Burleskiakin parodisoivia numeroita. Burleskissa vuorovaikutteisuus yleisön kanssa ei ole aina helppoa, mutta menen esityksissä usein katsojien joukkoon, jaan jotain pieniä lähjoja tai kutittelen strutsinsulilla, salakapakka numerossani olen antanut ihan oikeaa viskihuikkaa taskumatistani. ; )  Numeroitani voitasiin luokitella, jos luokitella halutaan, neo-burleskiksi.

Kuinka päätit alkaa tekemään Burleskia ja millainen oli ensimmäinen keikkasi?

3 -vuotiaana kun aloitti äidin korkkareilla leikkimisen niin ihmehän se olisi ollut jos se ei olis johtanut parinkymmenen teatterivuoden jälkeen tähän. Lisäksi olen aina ommellut ja askarrellut ja Burleski esiintymisasujen ja rekvisiitan tekeminen on yksi genren parasta antia, more is more. Ja valehtelisin jos väittäisin etten pidä kuvattavana olemisesta, Burleskin yksi hauskimpia osa-alueita on kuvausessiot. Ensimmäinen numeroni oli nyrkkeilyteemainen, esitän sitä vieläkin koska se on ohjelmistoni omia suosikkeja, 

Voitko kertoa hieman luovasta prosessistasi?

Haha. Ehkä parempi olla kertomatta yksityiskohtia, mutta aihe esitykselle löytyy yleensä omasta arjesta, esim. ihan tuo nyrkkeilyteemakin sillä olen harrastanut kuntonyrkkeilyä 5 vuotta. Joskus tulee tilausnumeroita johonkin tietyn teemaiseen tapahtumaan ja sehän sitten pyritään toteuttamaan asiakkaan toiveen mukaan. Olen yllytyshullu ja otan kopin kavereiden ideoista. Lisäksi improvisoin valmiisiin esityksiin tilannekohtaisia gägejä.  Nimi Mindy: Eräs ystäväni alkoi kutsumaan minua Mindyksi ja siitä se sitten jäi, jatko osan Magnolia keksi perheenjäsen joka tiesi minun pitävän Magnolioista, lisäksi olen kovin kylmän arka kuten magnoliakukkakin. Mad iskettiin sinne väliin koska se nyt vaan oli paras Mindyä kuvaava sana.

Vinkkejä tulevaisuuden Burleskitaiteilijoille?

Harjoittele, harjoittele ja harjoittele, käy kursseilla ja tanssitunneilla, suosittelen myös esim. improvisaatio ja muita teatteriharjoitteita. Tutustu Burleskin historiaan ja tee itsellesi selväksi mikä on ero Cabareen ja Burleskin tai Burleskin ja strippaamisen välillä. Onko tanssinumero jossa riisut vaatekappeleen burleskia? Burleski on esittävää taidetta ja pohdi onko oma tekemisesi taidetta vai esitteletkö vain itseäsi. Burleskissa todellakin tehdään rooleja, kerrankin jotain ettei tarvitse esittää olevansa oma itsensä ; ) Kun menet stagelle niin ota lava haltuun ja anna roolihahmosi ison egon paistatella parrasvaloissa. (Burleskiesitykset on lyhyitä niin koko 6 minuutista pitää nauttia täysin rinnoin ja pakaroin)

Mikä on parasta Burleskissa?

Burleskissa ei ole rajoja, varsinkin visuaalisuus voi mennä aivan överiksi.  Jätän kliseet ihmisenkehon koosta ja muodoista mainitsematta mutta esim. monet työpajoissani käyneet ovat kertoneet lopettaneensä kroppansa miettimisen ja mittailun Burleskin ansiosta. Etsin itsekin lähes päivittäin niitä 80-luvun bodybuilding treeneihin jääneitä rintojani.

Mitä on luvassa Burleskitaiteen tulevaisuudessa?

Kaikella on aikansa ja luultavasti Burleski on tälle hetkellä ns. uuden tulemisensa suosion huipulla. Tulee varmasti jotain uutta ja Burleskin taantuminen ja sitten joskus taas uusi Burleskin nousukausi. Kaikki asiathan menevät aaltoliikkeittäin

Jos voisit valita, minkä artistin haluaisit nähdä livenä? Dead or alive.

Jos aikakoneen saisin niin haluaisin nähdä niitä Burleskin uranuurtajia 1800-luvun lopulta aina tuonna 1950 -luvulle saakka, manittakoon nyt vaikka Gypsy Rose Lee ja Rose la Rose ja Lydia Thompson. Tämä listahan olisi pitkä jos alkaisin listaamaan

Voitko kertoa vakiopaikastasi? Oletko esiintynyt siellä?

Minulla ei ole pahemmin vapaa-aikaa joten ns. hengailua en pahemmin harrasta (paitsi kotisohvalla brittisarjojen äärellä)  Käyn Tavastialla ym. rokkiklubeilla bändejä katsomassa ja minulla on haaveita livebändin kanssa esiintymisestä. Esiinnyn mielelläni muutenkin ns. poikkitaiteellisissa tilaisuuksissa, esim. tatuointimessuilla.

 

Kiitos haastattelusta Mindy Mad Magnolia!
Nähdään uuden haastattelujen merkeissä ensi viikolla!

-BTA Team

Leave a Reply