Tällä viikolla haastattelimme rap-artisti Latenttia. Tsekkaa hänen artistiprofiilinsa täältä.

Voisitko esitellä itsesi?
Yo, oon Latentti, Järvenpäästä kotoisin oleva rap-artisti sekä tuottaja. Lakend4Life-kokoonpanon nuori veteraani. Viimesin julkaisu KatuSaarnaaja EP on nyt ulkona youtubessa sekä soundcloudissa. Käykää tsekkaa ja antakaa musiikin puhua puolesta!

Kuinka aloit tekemään musiikkia ja miten sait artisti-nimesi?
Musiikki ollu aina tosi läsnä kotona etenkin vanhempi musta-musiikki; soul, disco, funk ja rock n roll. Himassa ei tosiaan tullu suomi-iskelmät kuuloonkaan! Räppejä oon kirjottanut ja nauhotellut siitä lähtien, kun oon ollu 10-vuotias. Eli nuorena aloittanut nää hommat, mutta nykyinen nimitys tuli kuvioihin siinä 2005-2006 paikkeilla. Mun artisti nimen merkitys yleensä herättää ihmisissä paljon ihmetystä, joten selvennetään se näin heti aluksi. 

Latentti tarkoittaa jotain piilevää taikka oireetonta asiaa esim. sairautta. Sormenjälki on hyvä konkreettinen esimerkki Latentista. Sä voit nähdä sen, mutta sun voi olla vaikea huomata sitä. Jollain tapaa oon aina kokenut olevan huomaamaton tapaus ja ollu yleensä se joukon “hiljaisin kaveri”. Just se tyyppi kuka seurannut hiljaa vierestä kaikkea ympärillä tapahtuvaa. Musiikki ollu mun kanava purkaa sitä. 

Miten kuvailisit musiikkiasi?
Moni mieltäis varmasti mun musiikin kategoriaan gangsta-rap, mut mä kutsun sitä nimellä reality-rap. Mä kerron siitä, mitä tapahtuu mun ympärillä, tosielämän tilanteista ja asioista mun ihmisten keskuudessa. Vaikka biiseissä käsitellään paljon rikoksia, huumekauppaa, yhteiskunnallisia sekä sosiaalisia ongelmia niin en pyri ihannoimaan sitä maailmaa. Haluan kuitenkin omilla näkemyksillä ja tuntemuksilla herättää muissa ihmisissä ajatuksia ja samaistumisen tunteita. Mun musiikki on ääni ihmisille, ketkä on tottunut vaikenemaan.

Kerro meille luovasta prosessistasi.
Biitti ja sen äänimaailma yleensä herättää mussa ensimmäisen inspiraation. Tykkään kirjottaa mun biisit yleensä selvinpäin, yksin omassa rauhassa enkä digaa siitä, et ympärillä on n. 10 jätkää polttelemassa ja sippaamassa, kun pitäis jotain fiksua saada aikaa. Oon aika perfektionisti oman työn kanssa, joten se vie välillä aikaakin ja vaatii keskittymistä. 

Mikä on parasta rap-artistina olemisessa?
Ehkä parhainta rap-artistina on se, kuinka sä voit omilla sanoillas vaikuttaa ihmisiin. Se, että ihmiset oikeesti arvostaa sun musiikkia ja sillä on niille jotain merkitystä. Se antaa ja motivoi tosi paljon. Ehkä yks siisteimmistä jutuista oli, kun yks fani painatti mun debyyttilevystä mulle ja sille itelleen hupparit, koska se fiilas sitä levyä vaan nii paljon. Propsit on siis pakko antaa kuuntelijoille ja faneille! 

Keikka mistä on parhaat muistot?
Näitä on paljon kyllä. Ehkä mieleenpainuvimpia keikkoja oli Dr.Sykerön kanssa muutama vuos takaperin Lähiölauantai-bileissä Olarissa. Hämmentävää oli nähdä yleisössä jengi niin fiilareissa, että sanatki osas ulkoa biiseistä. Rakkautta siis Olariin ja koko Lähiölauantai-posselle! Toivottavasti päästään lauteille pian taas sinnekin päin.

Jos voisit valita, minkä artistin haluaisit nähdä livenä? Dead or alive.
Edesmenneistä artisteista ehdottomasti The Jackan tahtoisin nähdä livenä ja kohdata ihan ihmisenäkin. Mob In Peace!

Voitko kertoa vakiopaikastasi? Oletko esiintynyt siellä?
Järvenpään kulmilta mut löytää lähes viikottain vaikka Keski-Suomessa asustellu viimeset pari vuotta. Veri vetää lakendiin, always…

Tulevia projekteja?
Soolo-materiaalia ainakin luvassa piakkoin ja yksi yhteisprojekti mistä en vielä pidä minkäänlaista ääntä. 
Kannattaa olla kuulolla ja seurailla. Laakereille ei jäädä tääl lepäämään, nälkä sen verran kova!

Minkä BTA-artistin haluaisit nähdä haastateltavana tulevaisuudessa?
ADR Lavey

Kiitos haastattelusta Latentti! ADR on lupaillutkin jo vastata kysymyksiin.
Nähdään uusien haastattelujen merkeissä ensi vuonna!

-BTA Team

Leave a Reply