Tällä viikolla haastattelimme stand up koomikko Joni Suikelia. Katso hänen artistiprofiilinsa täältä.

Voisitko esitellä itsesi?

Joni Suikeli, asustelen Järvenpäässä, 39-vuotias kahden lapsen isä ja koomikko.

Kuinka päätit alkaa tekemään stand up komiikkaa ja millainen oli ensimmäinen keikkasi?

Ajatus stand upin tekemisestä tuli ekan kerran mieleen 2000-2001, kun näin Eddie Izzardin spessun Definite Article, jonka absurdius oli silloin jotain aivan uskomatonta. Siitä alkoi tutkimusmatka stand upin maailmaan ja eri koomikoiden tuotantoihin. Ekaa keikkaa saatiin odottaa vuoteen 2012, kolme minuuttinen joka tuotti tärkeimmän reaktion, naurun, yleisössä. Esiintyminen ihmisten edessä tuntui luontevalta, vaikka jutut eivät kovin kaksisia olleet.

Mistä keksit vitsisi/stand up rutiinisi?

Pääasiassa ideat tulevat jostain havainnosta, jonka olen huomannut ihan arkielämässä. 95% jutuista pohjautuu johonkin tosielämän tapahtumaan tai havaintoon, liioitellen tapahtumia tietenkin. Loput 5% on sitten ihan vain omia älyttömiä ajatuksia vietyinä todella pitkälle.

Vinkkejä aloitteleville stand up koomikoille?

Lue, kirjoita ja harjoittele. Älä pyri elämään koomikon elämää vaan ihan normaalia elämää. Komiikka tulee esiin, jos on tullakseen.

Mikä on parasta stand up koomikkona olemisessa?

Saada aivan tuntematon ihminen nauramaan ja edes hetkeksi unohtamaan muut asiat elämässä. Hyvä stand up -esitys vie mukanaan ja silloin ei huomaa muuta. Kuten muutkin hyvät taideteokset.

Mitä stand-up komiikalle on luvassa tulevaisuudessa?

Uskon että stand upin avulla tullaan käsittelemään yhteiskunnan epäkohtia, jotka lisääntyvät koko ajan ympärillämme. Kun koomikot uskaltavat tuoda epäkohdat esille, nauraa niiden olemassaololle, ehkäpä ihmiset alkavat oikeasti tekemään asioita jotta nuo epäkohdat vähenevät.

Jos voisit valita, minkä artistin haluaisit nähdä livenä? Dead or alive.

Paha. Vastaan molempiin. Kuolleista Richard Pryor, ehdottomasti. Eläviä hyviä koomikoita on paljon ja muutaman esikuvan olen nähnyt livenä. Mutta Billy Connolly olisi elävistä legendoista ehdoton ykkönen, jonka haluaisin nähdä.

Voitko kertoa vakiopaikastasi? Oletko esiintynyt siellä?

Olen 39, en enää hengaile juurikaan missään 😀 Mutta Järvenpäässä Uuno-baari on tunnelmaltaan ykkönen ja olen ollut onnekas päästyäni esiintymään siellä muutaman kerran.

Tulevia projekteja?

Lyhyitä sketsejä tai vlogeja olisi suunnitteilla. Sekä sopivan podcast-alustan löydyttyä, podcastit voisivat taas palata. Normaalit keikat ja toivottavasti niiden mukana tuoma kehitys.

Minkä BTA-artistin haluaisit nähdä haastateltavana tulevaisuudessa? Mitä kysyisit häneltä?

Ray Zambino. Miksi hitossa Suomi???

Kiitos haastattelusta Joni Suikeli!
Nähdään uuden haastattelujen merkeissä ensi viikolla!

-BTA Team

Leave a Reply