This week the BTA team reached out to mentalist, circus artist and magician Jenni Sofia! We only have this interview in the Finnish language so apologies to our English readers. You can find Jenni Sofia’s BTA profile here. Enjoy!

 

Voisitko esitellä itsesi?

Olen Jenni Sofia, monipuolinen sirkustaiteilija, -kouluttaja sekä mielen valmentaja Tampereelta. Artistina erikoisalojani ovat taikuus, mentalismi, hulavanteet ja tanssi. Esitysten lisäksi tarjoan räätälöityjä työpajoja ja valmennuksia ryhmille, yrityksille ja yksityishenkilöille. Toimin freelancerina tehden yksittäisiä keikkoja, tapahtumia, koulutuksia ja valmennuksia sekä esiinnyn Musiikkiteatterissa.

25-vuotiaana aloin kiinnostua fyysisen uran lisäksi myös henkisen hyvinvoinnin merkityksestä, psykofyysisyydestä ja ihmismielen mahdollisuuksista. Olen käynyt erilaisia kursseja ja koulutuksia ( NLP Master, suggestiorentoutus ja hypnoosi, psykologia jne. ) sekä lukenut valtavasti kirjallisuutta psykologiasta henkisyyteen. Oivalsin, että luomme itse maailmamme ajatuksillamme ja uskomuksillamme ja meissä on jo kaikki tarvitsemamme voimavarat. Olen kokeillut kaikki työkalut omassa elämässäni, minkä seurauksena nousi halu auttaa kokemuksillani myös muita löytämään oma potentiaalinsa. Haluan tukea muita omasta persoonastani käsin hyödyntämällä kokonaisvaltaisesti kaikkea matkalla oppimaani.

Meillä jokaisella on yksi maailman tehokkain työkalu, oma mielemme. Taikurina ja mentalistina luon illuusioita ja pystyn näyttämään miten helposti mieltä voi johdatella ja harhauttaa. Samalla tavalla saatamme elää päivästä toiseen mielemme luomassa illuusiossa ajatusten vietävänä. Luomme itse maailmamme ajatuksillamme ja uskomuksillamme. Mielen valmennuksen avulla voin antaa työkalut siihen, miten ihmismieli toimii ja miten siihen voi myönteisellä tavalla vaikuttaa.

 

Kuinka innostuit sirkustaiteista ja taikuudesta?

Päädyin sirkuksen pariin kun 9-vuotiaana menin Linnanmäen sirkuskoulun harjoituksiin. Siellä omiksi lajeiksi muotoutuivat vähitellen hulavanteet ja taikuus. Sirkuksen ohella mukana ovat kulkeneet myös tanssi, teatteri ja musiikki. Sirkuksessa voin yhdistää näitä kaikkia taiteen lajeja. Opiskelin sirkuksesta ammatin Turun Taideakatemiassa, josta valmistuin 2006.

 

Voitko kertoa hieman luovasta prosessistasi?

Luovuus toimii parhaiten kun aidosti innostun asiasta. Silloin asioita ei tarvitse puskea väkisin, vaan voin luottaa että luovat ideat ilmaantuvat helposti ja oikeaan aikaan. Ja monesti kun luovuttaa pakosta tehdä jotain, lähtee vaikka hetkeksi luontoon, niin luovuus alkaakin virrata. Mm. luonto, liikunta, kirjat, ystävät ja meditaatio ovat minulle tärkeitä luovuuden lähteitä. Joskus täytyy myös muistuttaa että joutilaisuus onkin luovuuden alku. Mieleen täytyy tehdä tilaa uusille oivalluksille.

 

Onko mitää vinkkejä alasta kiinostuneille?

Ala vaatii varmasti paljon rohkeutta, sitkeyttä ja uskallusta mennä mukavuusalueen ulkopuolelle. Uskon että sitkeys palkitaan jos luottaa asioissa omaan innostukseensa.

 

Mikä on ammatissasi parasta?

Nautin freelancer taiteilijan ja kouluttajan vaihtelevasta ja rikkaasta arjesta, ja että saan tehdä työtä, josta nautin. Voin hyvin pitkälle luoda aikatauluni itse niin, että voin mahdollisimman hyvin. Pidän myös uusien ihmisten kohtaamisesta, innostamisesta ja vuorovaikutuksesta. Tykkään vaihtelusta kun yksikään päivä tai viikko ei ole täysin samanlainen vaan tuo aina uudenlaisia haasteita ja mahdollisuuksia.

 

Kenen esiintyjän haluaisit nähdä liveä?

Englantilainen silmänkääntäjä ja mentalisti Derren Brown olisi hienoa nähdä livenä.

 

Iso kiitos haastattelusta! Until next week!

-BTA Team

Leave a Reply