This week we interviewed rap group Etelän Vetelät. You can check their profile HERE. This one is in Finnish only.

 
Voisitteko esitellä itsenne?
Etelän Vetelät eli Snäfä syntyny Espoossa ja nykyää Iisalmessa heiluu ja Antti Karsee, Kirkkonummella syntynyt ja siellä edelleen viihtyvä.

 
Miten päädyitte tekemään musiikkia yhdessä ja kuinka päädyitte ryhmänne nimeen?
Karsee: Olin Snäfän & Syklin keikalla ja siellä tavattiin ensimmäisen kerran, puhuttiin että tehtäisiin yhteinen kappale ja huomattiin että kun kaikki skulaa niin hyvin yhteen, voitaisiin tehdä enemmänkin yhdessä. Mitä nimeen tulee, niin sen keksi Snäfän parempi puolisko.
Snäfä: Tosiaa avovaimoke heitti ku ootte sieltä etelästä ja ootte niin veteliä miten ois Etelän Vetelät, ja mehä innostuttii kunnolla siitä!
Kuinka kuvailisitte musiikkityyliänne? Minkä aikakauden Hip Hop on lähimpänä sydäntänne?
Karsee:Meidän musiikki on reipastempoista, vaikka välillä käsitellään synkempiäkin asioita. 90-luvun hip hop toimii aina, koska pointtina on sanoma, eikä massoja varten tehty klubitausta jonka päälle on räpätty mitäänsanomatonta paskaa.
Snäfä: Rehellistä oman elämän räppiä. Kyl se on se ysäri.
Kertoisitteko hieman luovasta prosessistanne?
Karsee: Pitkän välimatkan takia, aikalailla omissa oloissa puuhastellaan, mutta tottakai ollaan tietoisia mitä toinen tekee. Parasta on istua yhdessä alas ja alkaa kirjoittamaan. Aihe biisille keksitään yhdessä ja kumpikin kirjoittaa tottakai itse omat lyriikkansa.
Snäfä: Darrassa tulee yleisesti parhaat jutut! Joo kyl aika paljon biitti antaa kans makua että millasta vois tehä, mikä aihe ynm. Välil sitä uppoo tosi syvälle jonnekki erimaailmaa ku löytää jonku hyvän samplen ja alkaa siitä rakentaa. Sit siihe päälle kirjotukset. Biisejä on paljon, mut moni on kesken haha.
Mikä on paras asia räppärinä olemisena Suomessa?
Karsee: Se että saa paljon uusia kokemuksia ja pääsee kiertelemään suomea keikkojen takia, tutustuu uusiin ihmisiin ja saa vähän taskunpohjallekkin jotain, vaikka ei me musiikkia rahan takia tehdäkkään.
Snäfä: Yhdyn karseesee tossa että pääsee juuri näkemään uusia mestoja ja uusia ihmisiä. Se on makeeta! Ja se että pääsee toteuttamaan itteensä. Mut en oikee sano itteeni räppäriks.

Mikä on ikimuistoisin keikkanne?
Karsee: Kyllä se taitaa mulla olla se keikka, kun oltiin Necroa lämppäämässä äänivallissa. Iso kiitos Osuman posselle että tekivät sen mahdolliseksi.
Snäfä: 21.11.2015 oltiin mukana osuma 10v pippaloissa lämppäämäs Necroa. Kiitokset multaki, ja kaikille paikalla olijoille!
Jos voisitte valita, minkä artistin haluaisitte nähdä esiintyvän livenä? Artisti voi olla elossa tai kuollut.
Karsee: Ehdottomasti Pantera.
Snäfä: LAMB OF GOD
Voitko kertoa paikasta missä yleensä hengaatte (esim. vakiobaari)? Oletteko esiintynyt siellä?
Karsee: Kirkkonummen Rock’N’Roll Cafe ja Sailor Mary, kummassakin tullut heitettyä useampikin keikka ja aina ollut mahtava meininki.
Snäfä: Kirkkonummel rokkari tai sailori ku siel päi on! ollaan esiinnytty molemmissa!
Onko uusia projekteja tulossa, mistä haluaisitte kertoa?
Karsee: Kappaleita on työnalla useampikin ja kyllä se levykin sieltä joku päivä tulee, kokoajan pyritään tekemään. Mulla on toinenkin projekti nimeltään Rappio Saaga, bändi soittaa raskasta musiikkia ja räppään siihen päälle. Se on semmoista heavyn/punkin/räpin sekoitusta.
Snäfä: Ev:n levy tosiaan, sit on muutama soolo kipale, fiittejä ja sellast groove/trash metal bändii pistämäs pystyyn kans. tosiaa tullu tota kitaraa soiteltua joku varmaa ainaki 9 vuotta.

 
Ketä artistia haluaisitte, että haastattelisimme ja mitä kysyisitte häneltä?
Karsee: Köyhä Jonne, oon digannu kyseisen artistin musiikista paljon. Eipä mulla mitään kysymystä tule mieleen, propsit hänelle ja jatka samaan malliin!
Snäfä: Ameeba, osuu ja uppoo moni biisi, arvostan paljon, näkee selvästi vaivaa sanoihin ja taustoihin!
Karsee: Joo mulla kans Ameeba, helvetin hienosti hoitaa hommansa ja pysyny tyylilleen uskollisena aina.
Kiitos haastiksesta!

 
-BTA Team

Leave a Reply